Dit kun je eten tijdens een hittegolf

Eten met temperaturen die we in Nederland niet gewend zijn. Moet dat echt? Velen van ons hebben met de hoge temperaturen helemaal geen trek en helemaal geen zin om boven een hete pan te staan. Gelukkig bestaan er genoeg recepten die gezond zijn en helemaal niet zoveel tijd in beslag nemen. Dit kun je eten tijdens een hittegolf. 

dit kun je eten tijdens een hittegolf

Dit kun je eten tijdens een hittegolf

Tijdens een hittegolf, zoals we deze week meemaken, of hoge temperaturen heb je geen zin om uren in de keuken te staan voor het voorbereiden en bereiden van een maaltijd. Tijdens de warme zomerdagen is het vooral belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Kies hiernaast voor licht verteerbare voedingsmiddelen, zodat je een opgeblazen gevoel helpt te voorkomen. Dit is wat je het beste kunt eten tijdens een hittegolf: 

  • Fruit: je mag fruit hebben zolang het niet teveel zuur of teveel zoet is. Fruit zoals watermeloen, aardbeien, ananas en appels zijn perfecte opties tijdens het zomerseizoen.
  • Groenten: groenten zoals komkommers, tomaten en paprika’s helpen je lichaam af te koelen als je ze met mate eet. Je kunt ook rauwe wortelen proberen voor een verfrissende smaak! Groenten als komkommers en citrusvruchten als citroen zijn ook perfect om een smaakje toe te voegen aan water. 
  • Soepen: als je vlees of vis in de soep verwerkt dan krijg je voldoende eiwitten binnen, zonder dat het zwaar op de maag valt. 

 

Heb je geen inspiratie tijdens warm weer? Geen zorgen, want op onze recepten pagina vind je honderden recepten die je inspireren om aan de slag te gaan met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. 

Eten tijdens warm weer 

Eten tijdens warm weer is niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk. Je hebt immers voedingsstoffen nodig om je energiek en goed te voelen gedurende de dag. Kies bij voorkeur voor recepten waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Spoiler: dat zijn er meer dan je denkt! Een groene Thaise curry zet je bijvoorbeeld al na ongeveer 30 minuten op tafel en een huisgemaakte soep is ook in een handomdraai klaar. 

Maaltijd ideeën

Als je thuis kookt dan is voorbereiding altijd het halve werk. Zet daarom maaltijd ideeën voor de hele week op papier en denk daarbij aan de gerechten die je ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds op tafel wilt zetten. Door alle boodschappen in één keer in huis te halen en het snijwerk op een druilerige dag te doen, hoef je op de warme zomerdagen alleen nog te bereiden!   

Is een maaltijdsalade gezond

Ja, als je verse ingrediënten gebruikt in een maaltijdsalade dan is dit een gezonde maaltijd. Maaltijdsalades kunnen uit allerlei ingrediënten bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een papaja salade met kip. Zo krijg je fruit én proteïnen binnen en verras je het gezin met een salade die je niet zo vaak tegenkomt. 

Wil jij leren koken als een echte chef deze zomer? Boek een kookworkshop in Utrecht en ga aan de slag met het maken van tapas, kook met bier of leer BBQ’en op de Green Egg! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op

Laat een reactie achter