Deze 3 tips maken gezonde recepten makkelijker dan je denkt!

Een slank lichaam, een stralende huid en, het allerbelangrijkste, een goede gezondheid. Door af en toe wat gezonder te eten maak je op de lange termijn je leven een stukje leuker. Echter, gemak dient de mens. Met allemaal ingewikkelde recepten houd je een gezonde levensstijl een stuk minder makkelijk vol. Gelukkig zijn gezonde recepten minder moeilijk dan je denkt! Gezonder koken zit hem vaak niet in grote wijzigingen, maar gaat met kleine stapjes. Onze tips helpen je om je maaltijden gezonder te maken. De tips lijken soms open deuren, maar dat is juist de reden dat ze zo goed werken! Doordat ze je geen extra moeite kosten is het een eitje om je nieuwe eetpatroon vol te houden.

Geen boter, maar olijfolie

Oké, we geven het toe, soms is boter echt overheerlijk. Een lekker stukje vis of een biefstukje met een goede klont roomboter? Absoluut doen! Echter, voor veel gerechten geldt dat ze met olijfolie (minstens) net zo lekker zijn als met boter. En dat is mooi, want olijfolie is veel gezonder dan boter en met name je bloedvaten zullen je dankbaar zijn.

Het allerbeste uit olijfolie halen? Laat je dan eens verrassen door onze olijfolie workshop. Tijdens de workshop leer je niet alleen over de verschillende soorten olijfolie, maar ga je uiteraard ook heerlijke gerechtjes proeven.

Minder zout is goud

Zout is de oudste en meest belangrijke smaakmaker ter wereld. Zout is echter ook een aanslag op nieren. Zeker binnen het westerse dieet eten we veel te veel zout. Gelukkig hoeven je recepten niet minder lekker te smaken wanneer je een wat zout weglaat.

Natuurlijk kan je zelf experimenteren hoe je recepten lekkerder maakt met meer specerijen, maar we kunnen je natuurlijk ook even op weg helpen. Tijdens onze workshop koken zonder zout leer je eenvoudig hoe je gerechten eenvoudig veel gezonder maakt.

Het groene goud

Bij de meesten is het er wel ingestampt: eet 200 gram groente per dag. In theorie leuk, maar in de praktijk lastig. Echter, voldoende groente eten is makkelijker dan je denkt. Een zak worteltjes mee naar kantoor is natuurlijk een optie. Een pak diepvriesspinazie ook. En wat dacht je van reepjes paprika in een bakje bij de avondmaaltijd? Allemaal eenvoudig klaar te maken en geen kind dat er moeite mee heeft.

Koken als medicijn

Benieuwd hoe groot de invloed van gezonde recepten nou echt is? Ontdek het tijdens onze workshop koken als medicijn! Tijdens deze 3-uur-durende workshop maak je op een leuke manier kennis met gezonde recepten die goed zijn voor je spijsvertering, botten, luchtwegen, bloedvaten en organen. Kortom: recepten waar je gelukkig van wordt!

Lees ook

Hoe heurt het eigenlijk!
Gezellig koken na een teamuitje
Waarom moet vlees rusten

KEUKENVUUR -weetjes over olijfolie

Laat een reactie achter