Hoewel de warmste weken inmiddels achter de rug zijn, lijkt de zomer voorlopig nog niet tot een einde te komen. Met dit warme weer is het vaak te heet om lang in de keuken te staan en veel van je gasten zullen je dankbaar zijn als je iets anders maakt dan een grote, warme maaltijd. Daarom is de zomer hét moment voor een lekkere zomersalade! Een zomerse salade kost niet alleen weinig moeite om te maken, het ligt ook nog eens lekker licht op de maag.

Inspiratie voor een zomerse salade

De zomerse salade: ontdek de beste maaltijd voor warme temperaturen

Verandering van spijs doet eten. Met een zomerse salade kan je gelukkig alle kanten op! Wat dacht je van de volgende variaties:

  • Een lekkere pastasalade. Hiervan zijn talloze variaties beschikbaar. Een pastasalade met bosuitjes en cervelaat of chorizo? Een lekkere salade met zalm? Of wil toch nét iets meer uitpakken en ga je voor een salade met fetakaas en gerookte paprikamayonaise?
  • Een vegetarische salade. Omdat groente aan de basis staat van veel salades zijn deze vaak bij uitstek geschikt voor vegetariërs. Wat dacht je van een lekkere salade met geitenkaas? Of maak je er een veganistische salade van met quinoa en avocado?
  • Een salade met vis. Ook vis is een uitstekend ingrediënt voor salades. Een lekkere makreelsalade zet je in een handomdraai in elkaar en ook klassiekers als tonijn of zalm doen het altijd goed in salades. Wil je iets meer exotisch? Kies dan voor onze Vietnamese salade van mango en gedroogde kwal.
  • Een fruitsalade. Natuurlijk hoeft niet elke salade een hoofdgerecht te zijn. Zeker bij de barbecue kan je heel makkelijk wonderen verrichten met een simpele fruitsalade. Een fruitsalade kan zo eenvoudig zijn als stukjes fruit in een kom doen en er wat vruchtensap bij te gieten.
  • Huzarensalade, rundvleessalade en aardappelsalade. Veel mensen zetten bij een barbecue altijd een aantal bakken met deze salades neer. Meestal komen ze uit de supermarkt Wist je dat je deze salades echter ook prima zelf kunt maken? Niet alleen ben je hiermee veel origineler. Het is ook nog eens een stuk lekkerder en gezonder!

Zoals je ziet kan je met een zomerse salade alle kanten op tijdens warm weer. Het maakt daarbij niet uit of je een maaltijdsalade wil maken of slechts een bijgerecht, met een salade krijg je het allemaal voor elkaar!

Zomerse salade bij de barbecue

Als tegenhanger van de salade in de zomer kennen we natuurlijk allemaal de barbecue. Dit is de enige stevige maaltijd waarvan we juist meer gaan eten als het warmer weer wordt! Gelukkig zijn de salade en de barbecue uitstekend met elkaar te combineren.

Bij Keukenvuur zijn we gek op lekker eten en in de zomer hoort daar natuurlijk ook een lekkere barbecue bij. Daarom ontwikkelden we speciaal voor alle barbecueliefhebbers van Nederland de BBQ kookworkshop waarbij we aan de slag gaan met de Big Green Egg om de lekkerste barbecuegerechten te maken.

Niet alleen lekkere salades maken, maar ook een overheerlijke barbecue neerzetten? Neem dan eens een kijkje bij onze barbecue workshop!

Lees ook

Voorkom straks kerststress
Het lieveling gerecht van koning Maxima
De Halloween special van KEUKENvuur

Bierworkshop in Utrecht tijdens vrijgezellenfeest voor mannen

Laat een reactie achter