‘La pizza’ een van de meest beroemde gerechten uit Italië, waarvan de oorsprong ligt in Napoli. Het was oorspronkelijk een gerecht voor de armen. Een pizza bestond uit deeg van bloem en water, in combinatie met tomaten. Later is daar de bekende kaas bijgekomen, net als tal van ingrediënten om een heerlijke pizza samen te stellen. Het precieze ontstaan van de pizza kent meerdere verhalen, die betrekking hebben op de Middeleeuwen of de Etrusken. Feit is dat men in Napoli in de 17e eeuw startte met het maken van pizza’s, die vervolgens zijn uitgegroeid tot hoe we ze vandaag te dag kennen. dit blog verteld je meer over de oorsprong van pizza en het ontstaan hiervan.

Goedkope pizza’s als fastfood voor een nieuwe generatie

Pizza’s vormen lange tijd eten voor de armen, dankzij de lage kosten en eenvoudig om een pizza te bakken. Vandaag de dag staat de pizza voor een vorm van fastfood, waarmee we vlot voor een maaltijd kunnen zorgen. De pizza zorgt voor een volwaardige maaltijd, in combinatie met een lage prijs en een mogelijkheid tot vlot eten.

Pizza in Italiaanse kleuren voor Margherita de oorsprong van pizza en het ontstaan hiervan

Binnen de geschiedenis van de pizza was het een bezoek van Koning Umberto I aan Napoli dat voor een doorbraak in Italië zorgde. De vrouw van Umberto, Margherita van Savoia, was voor de gelegenheid met hem meegegaan, omdat ze benieuwd was naar de inmiddels beroemde pizza. De pizzabakkers maakten speciaal voor haar een pizza Margherita in de kleuren van de Italiaanse vlag, een revolutionair recept. Vandaag de dag vormt de pizza Margherita nog altijd een populaire keuze bij veel mensen, allemaal dankzij haar bezoek aan de stad waar het allemaal begon. Wil je zelf de lekkerste pizza’s maken ? hier kun je ons basis recept voor een dessert pizza vinden.

Lees ook

Zo maak je de lekkerste Tapas
Tafelmanieren bij een mooi diner
Gezellig griezelen tijdens halloween

Ontstaan en de geschiedenis van de amuse

Laat een reactie achter