De kamado joe en de big green egg zijn twee van de meest populaire barbecues op de markt. Beide merken bieden een breed scala aan functies en voordelen voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige grill. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee merken? En welke bbq past het beste bij jou? In dit artikel bekijken we de belangrijkste kenmerken en verschillen tussen deze BBQ’s in een battle tussen de Kamado Joe vs de Big Green Egg. 

de kamado joe vs de big green egg 1

 

Klaar voor de zomer! 

De lente is in volle gang, de temperaturen gaan omhoog en we kunnen de zomerzon al bijna voelen. Tijd om een BBQ voor het BBQ seizoen in 2023 uit te kiezen! Dit zijn de verschillen tussen de Kamado Joe en de Big Green Egg op een rij. 

 

 

 

De Kamado Joe vs de Big Green Egg – warmte-isolatie

Een van de belangrijkste voordelen van de Kamado Joe is de warmte-isolatie. Het merk maakt gebruik van een gepatenteerde ‘air lift hinge’ die voor een perfecte afdichting van de deksel zorgt. Hiernaast zorgt de warmte-isolatie voor een luchtstroom die de temperatuur in de grill regelt. Hierdoor is de temperatuur zeer nauwkeurig te regelen en behoudt de grill zijn warmte goed, zelfs bij zeer lage temperaturen. Ben jij dus het type dat in de sneeuw staat te BBQ’en? Dan is de Kamado Joe een goede optie voor jou! 

De Big Green Egg heeft ook een goede warmte-isolatie, maar gebruikt niet de ‘air lift hinge’ technologie van Kamado Joe. Dit betekent dat de temperatuurregeling minder nauwkeurig is. De Big Green Egg is ook minder efficiënt bij het behouden van de warmte, maar lost dit op met het Patented Air Flow System. Over het algemeen zijn beide grills dus zeer geschikt voor het behouden van de temperatuur en het bereiden van voedsel. 

Accessoires

Beide grills bieden een breed scala aan accessoires die kunnen worden gebruikt om de grillervaring te verbeteren. Kamado joe heeft bijvoorbeeld het ‘Divide and Conquer’ systeem waarmee je verschillende kookoppervlakken kunt creëren. Dit is handig als je verschillende soorten voedsel tegelijkertijd wilt bereiden. De grill heeft ook een ‘Slide-Out Ash Drawer‘ die het opruimen van de as heel eenvoudig maakt.

Big Green Egg biedt ook veel accessoires, waaronder een ‘ConvEGGtor’ die kan worden gebruikt om indirect te koken. Dit accessoire zorgt ervoor dat het voedsel niet in contact komt met de hitte van houtskool. De grill heeft ook een ‘Patented Air Flow System’ dat een zeer nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk maakt en helpt bij het behouden van de warmte. De grill is ook gemakkelijk te reinigen met zijn ‘Easy-to-Clean’ systeem.

Prijs

De kamado joe is over het algemeen goedkoper dan de big green egg. Het instapmodel van kamado joe kost ongeveer € 1000,-, terwijl het instapmodel van big green egg ongeveer € 1500,- kost. Beide grills zijn van zeer hoge kwaliteit en bieden veel waar voor hun geld. Voor welke grill je dus kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je budget. 

Conclusie

Als het gaat om het kiezen tussen de kamado joe en de big green egg, is het belangrijk om te overwegen wat voor jou het belangrijkst is. Als je op zoek bent naar een grill met een zeer nauwkeurige temperatuurregeling en goede warmte-isolatie, dan is de Kamado Joe de betere keuze. Het merk biedt ook een breed scala aan accessoires en is meestal goedkoper dan de Big Green Egg. 

De Big Green Egg is door het unieke ontwerp echter een ware blikvanger. Dit is, naast de uitstekende kwaliteit, een grote factor die voor veel mensen de keuze bepaalt.

Wil je leren hoe je de lekkerste gerechten bereid op de Big Green Egg? Boek nu een BBQ kookworkshop en ga aan de slag met een echte chef-kok! 

Laat een reactie achter