Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om de foodtrends voor 2017 op een rij te zetten. Wat kunnen we komend jaar verwachten in de keuken? De trend van robotisering in de keuken zal verder doorzetten, we gaan duurzamer verwarmen met een zonneoven en we vinden in kweekfarms alternatieven door middel van zeewier en kweekvlees. En niet te vergeten 3D printen!

Robotisering in de keuken

De robotisering wordt steeds belangrijker in ons leven, ook in de keuken. Er bestaan reeds mogelijkheden om voedingsmiddelen te printen, door middel van de 3D-printer. Het aantal mogelijkheden zal verder toenemen, waardoor we minder afhankelijk worden van natuurlijke ingrediënten. In plaats daarvan ‘printen’ we de ingrediënten die we nodig hebben, om die vol voedingstoffen in de perfecte vorm op ons bord te kunnen leggen. 3D-printen maakt goed duidelijk dat er ook in de keuken nog allerlei innovatie mogelijk is, 2017 wordt op dat gebied een mooi jaar.

Verwarmen met een zonneoven

Tegelijkertijd zoeken we zowel in de keuken als daar buiten naar meer duurzame bronnen voor bijvoorbeeld de verwarming van gerechten. De oven is uitstekend geschikt om in te bakken of grillen, maar vraagt daarvoor veel (grijze) energie. Koken op meer duurzame groene stroom is al een stap voorwaarts, maar in 2017 zal de zonneoven verder doorbreken. We maken gebruik van het de kracht van de zon, om onze gerechten tot de gewenste temperatuur te verwarmen. De zon straalt enorme hoeveelheden energie uit, vanaf 2017 zullen we daar in de keuken slimmer gebruik van kunnen maken.

De foodtrends voor 2017 3d printen en kweekfarms

Tenslotte zullen we binnen de foodtrends van 2017 steeds vaker gebruik gaan maken van zeewier uit kweek en kweekvlees. We hebben er nog lang niet allemaal van gehoord, maar daar zal langzaamaan verandering in gaan komen. We moeten op zoek naar alternatieve bronnen van voedingsstoffen, om te voorkomen dat we de natuurlijke bronnen uitputten. Dat geldt zowel voor plantaardige producten als voor dierlijke producten. Zeewier uit kweek en kweekvlees zijn twee goede voorbeelden van producten uit kweekfarms, die ons vanaf 2017 kunnen helpen op een andere manier naar eten en belangrijke voedingsstoffen te leren kijken.

Lees ook

Gezond eten op vakantie

Kelantan een culinair paradijs

Diverse soorten truffels: een overzicht van soorten en bedreigingen

Bierworkshop in Utrecht tijdens vrijgezellenfeest voor mannen

Laat een reactie achter