Cocktailtrend zet de culinaire wereld op z’n kop

Wat krijg je als je haute cuisine mengt met cocktails? Nee, geen garnalencocktail of een andere klassieker. De laatste trend in de wereld van cocktails is een stuk spannender dan dat en zal je gegarandeerd doen verbazen!

Van Pizza Margarita…

Veel mensen kennen cocktails als alcoholische drankjes die je vindt in het hogere segment van uitgaansgelegenheden en in hotelbars. Dranken als gin, tequila en rum worden aangevuld met ingrediënten als limoen, munt, tonic, siroop, tomaten en nog veel meer om een cocktail te maken. Aan de andere kant heb je ook de zogenaamde cocktailgerechten. Deze hebben vaak weinig weg van alcoholische cocktails, hoewel ze vaak wel in een glas worden geserveerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor garnalencocktail.

De laatste cocktailtrend brengt hier echter verandering in en combineert het beste van beiden tot uitdagende recepten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een Italiaanse Pizza Margarita cocktail? Nee, geen stukjes pizza in een cocktailglas, maar een gedurfde mix van tomatensap, Parmezaanse kaas, basilicum en wodka. Deze ‘liquid meals’ springen als paddenstoelen uit de lucht en je kan ze vinden in de hipste bars over de hele wereld.

… tot aan Foie Gras

De Pizza Margarita klinkt niet heel haute cuisine. Dit geldt zeker wel voor de Franse klassieker Foie Gras. Een restaurant uit de Amerikaanse stad Portland werd in een klapt beroemd met hun Foie Gras cocktail. Toch een keer wat anders dan een Mojito, Pina Colada of Caipirinha.

Over smaak valt te twisten

Niet iedereen is fan van deze bijzondere creaties, maar dat de maaltijdcocktails bijzonder zijn, daar zijn de meesten het wel over eens. En hoewel sommige cocktails niet echt aanslaan, doen met name cocktails met bacon het erg goed in Amerika. Door gebruik te maken van technieken als ‘fat-washing’, worden traditionele cocktails als de Bloody Mary voorzien van een vlezig smaakje.

Cocktailtrend zet de culinaire wereld op z’n kop

Wij houden het voorlopig nog even bij een Cosmopolitan, Old Fashioned of een Dry Martini. Heb jij een van deze cocktails zelf wel geprobeerd? Of lijkt het je leuk om zelf zo’n cocktail te maken? Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook

Waarom het eten in Laos zo bijzonder is
Organiseer een Halal kookworkshop
Vegetarisch eten gezond en lekker
Het seizoen voor zuiglam is weer begonnen

Laat een reactie achter