Zit je middenin de voorbereidingen van een feest maar weet je niet goed hoe je de catering moet aanpakken? Als je een grote groep mensen moet voorzien van eten en drinken, dan kan het lastig zijn om gerechten te vinden waar iedereen mee tevreden is. Met deze catering trends kan het bijna niet misgaan, dus lees snel verder om erachter te komen wat de populairste gerechten van 2021 zijn.

Plant-based catering trends

Één van de meest populaire catering trends in 2021 is de plant-based trend. Plant-based gerechten zitten boordevol vitamines en bestaan uit groenten, noten, fruit, zaden en granen. Er worden zo min mogelijk dierlijke producten gebruikt maar plant-based catering is niet helemaal veganistisch. Bij plant-based gerechten spelen plantaardige ingrediënten de hoofdrol. Omdat steeds minder mensen vlees eten word plant-based catering steeds populairder en met moderne vleesvervangers merk je het verschil met echt vlees bijna niet meer.

Thema catering trends

Of het nu gaat om de organisatie van een bruiloft of een verjaardagsfeest. De meeste feesten hebben tegenwoordig een thema. Denk bijvoorbeeld aan een botanische bruiloft of een onderwater-thema voor een verjaardagsfeest. Zo zijn er veel voorbeelden van thema’s te bedenken waar catering op afgestemd kan worden. Kies bijvoorbeeld voor een drie of vier-gangen seizoensmenu of kies een lokale keuken uit die goed bij het thema van jouw feest past.

Catering trends uit de lokale keuken

Mensen gaan steeds bewuster om met wat zij eten en daarom is de volgende catering trend hot & happening. Ga voor catering met gerechten uit de lokale keuken. Hierbij worden lokale ingrediënten omgetoverd tot klassieke gerechten die goed bij de locatie van het feest passen. Ga jij voor de cateringopties van Keukenvuur? Dan mag je altijd rekenen op verse producten die voor gerechten met een optimale smaak zorgen.

Covered Mini Cuisine

Deze trend is helemaal corona-proof. Bij Covered Mini Cuisine zijn hors d’oeuvres afgedekt onder bijvoorbeeld een kleine glazen stolp. De gerechten worden geserveerd zodat gasten niet langs een lopend buffet hoeven en de stolp voegt luxe toe aan de diner ervaring. Covered Mini Cuisine kun je goed combineren met covered cuisine waarbij voor-, hoofd- en nagerechten op dezelfde manier worden geserveerd.

American BBQ

Grote , malse stukken vlees van de BBQ die het keer op keer winnen van simpele shaslicks en kippenpoten. American BBQ is in 2021 een trend die niet alleen zorgt voor goed eten maar ook voor een fijne, familiare sfeer en een heerlijke geur. BBQ catering is perfect voor een kleine bruiloft, een bedrijfsfeest of een gezellige verjaardag met familie en vrienden.

Live-cooking catering trend

Tot slot bespreken we de live-cooking catering trend. Deze trend maakte in 2019 een opmars toen foodtrucks ook erg populair werden. Met live-cooking catering kunnen gasten ervaren hoe hun eten bereid word. Vanaf het voorbereidende snijwerk tot het bereiden van het eindproduct. Live-cooking zorgt voor een unieke beleving waarbij sfeer, smaak en geur centraal staat.

Welke catering trends doen jou watertanden? Laat het ons weten door een reactie onder dit blogbericht achter te laten!

Laat een reactie achter