Biologische catering met verse ingrediënten maakt een opmars in Nederland omdat steeds meer mensen bewust omgaan met waar hun eten vandaan komt. Mensen willen bijvoorbeeld graag weten welke middelen er gebruikt worden bij de bestrijding van insecten op het erf van de boer. Als je op zoek bent naar Biologische catering in Utrecht dan kun je terecht bij Keukenvuur. In dit artikel vertellen wij je meer over biologische catering in Utrecht en waarom biologische catering zo goed in de smaak valt.

Biologische catering in Utrecht - Keukenvuur.nl - Neem nu contact op!

 

Biologische catering in Utrecht

Biologische catering wordt verzorgd met verse ingrediënten, rechtstreeks vanaf het land van de boer. In principe is biologische catering lekker eten met oog voor de natuur en het milieu. Nu we wereldwijd met onze neus op de feiten worden gedrukt als het gaat om duurzaamheid en zorg voor het milieu is biologische catering in de spotlight komen te staan.

Kiezen voor biologische catering is kiezen voor biologische ingrediënten die niet alleen lekker en gezond maar ook verantwoord zijn voor mens en natuur. Zo kan biologische catering samengesteld worden door ingrediënten die op een duurzame manier worden verbouwd. De ingrediënten zijn doorgaans vers van het erf van de boer en indien mogelijk kiest men sneller voor seizoensgebonden ingrediënten die uit de streek komen. In ons geval kiezen wij dus het liefst voor ingrediënten die verbouwd worden in Utrecht en omstreken.

Wat is biologische catering

Het grootste verschil tussen de ingrediënten in de supermarkt en biologische catering is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Biologische producten worden geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In een notendop bekent dit bij biologische catering dat er ingrediënten gebruikt worden die zijn gekweekt met:

  • Veel meer beschikbare ruimte per dier
  • Met respect voor de natuur en het milieu
  • Meer respect voor dieren in het algemeen
  • Zonder preventieve antibiotica
  • Onder strenge controle van Skal bio controle

 

Biologische catering voor bijeenkomsten

Je kunt biologische catering inzetten voor verschillende gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft met een natuurvriendelijk thema. Je kunt biologische catering ook inzetten bij bedrijfsfeesten en verjaardagen.

Wanneer je kiest voor Keukenvuur.nl dan mag je rekenen op een scherp tarief, verse en biologische ingrediënten en een uitstekende klantenservice. Wij zorgen voor een verrassende presentatie en een uitstekende smaakervaring waardoor de gasten jouw bijeenkomst nog lang zullen herinneren. Wij helpen je bij het bepalen van de hoeveelheid gerechten zodat je niets te kort komt maar er ook geen ingrediënten worden verspild. Wil jij meer weten over het regelen van biologische catering door Keukenvuur.nl? Neem dan snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zorgen hoe dan ook voor een geslaagde dag/avond wanneer je kiest voor Keukenvuur.nl.

Biologische catering via Keukenvuur.nl

Of je nu kiest voor biologische catering waarbij vlees wordt gebruikt of een volledig vegetarisch menu. Bij Keukenvuur zorgen wij voor een menu dat perfect aansluit op jouw wensen zonder te compenseren op smaakbeleving en presentatie. Neem nu contact met ons op door te bellen of te mailen om de mogelijkheden te bespreken.

Laat een reactie achter