Het jaarlijkse personeelsfeest is iets waar veel werknemers naar uitkijken. Hebben jullie nog geen bijzonder personeelsfeest gepland, dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de hulp van KEUKENvuur is het plannen van een onvergetelijke ervaring voor het hele bedrijf eenvoudiger. Boek bijvoorbeeld, voorafgaand aan een avondje dansen, een kookworkshop voor het hele bedrijf of de volledige afdeling. Er is ruimte voor maar liefst 100 deelnemers en een kookworkshop is dé manier om een onvergetelijke avond af te trappen. Waarom dat zo is en hoe je een kookworkshop bij ons boekt ontdek je in dit artikel. 

bijzonder personeelsfeest (1)

Een bijzonder personeelsfeest in Utrecht 

Ben jij dit jaar de aangewezen persoon om een bijzonder personeelsfeest te organiseren? Dan sta je voor een flinke opgave. Met het personeelsfeest is het namelijk de bedoeling om waardering, samenhorigheid én gezelligheid te benadrukken. Doe je dit op de juiste manier, dan zorgt dit organisatiebreed voor een boost van vertrouwen en motivatie. Wil je een feest organiseren waar teamleden nog jaren over napraten, dan is een goede planning essentieel. En net als tijdens het bereiden van een gerecht, is voorbereiding bij het plannen van een personeelsfeest het halve werk. Dit is hoe je een bijzonder personeelsfeest kunt organiseren zonder zorgen over het budget, de planning of activiteiten op de dag van het feest. 

Start de voorbereiding met een duidelijk doel

Een personeelsfeest kan ingezet worden voor verschillende doeleinden. Wil je bijvoorbeeld waardering uitspreken, dan kun je voorafgaand aan het feest “awards” uitreiken. Is het de bedoeling dat iedereen écht afstand kan doen van het werk, dan is het essentieel om een locatie die volledig losstaat van het werk te kiezen. Wil je voor meer verbinding op de werkvloer zorgen, dan is een activiteit waarin mensen moeten samenwerken misschien een goed idee. Het doel van het personeelsfeest is de basis van de manier van organiseren. Bedenk daarom allereerst wat je wilt doen en wanneer je dit wilt doen. 

Tip: boek een kookworkshop in de ochtenduren. Op die manier kunnen jullie samen koken, wat zorgt voor meer verbinding en ontspanning. Hierna genieten jullie van een gezamenlijke lunch, waardoor je gezelligheid creëert. 

Maak een lijst voor de uitnodigingen

Denk hierbij niet alleen na over de medewerkers die je uitnodigt, maar ook hun partners. Wil je de mensen in het bedrijf laten zien dat zij écht gewaardeerd worden, dan is een uitnodiging voor hun partner meestal een zeer effectieve methode. Je zorgt er met een +1 uitnodiging ook voor dat de formaliteit eraf is. Goed nieuws, want tijdens een kookworkshop bij KEUKENvuur is er plek voor maar liefst 100 mensen. Genoeg ruimte om het hele team + partners mee te nemen. 

Noteer het budget per persoon 

Door inzichtelijk te maken wat het budget per persoon voor het personeelsfeest is, kun je gericht op zoek naar activiteiten die binnen dit budget vallen. Een kookworkshop kost gemiddeld € 70,- per persoon inclusief de btw. Voor dit bedrag kunnen jullie een 3 uur durende kookworkshop naar keuze volgen, inclusief (alcoholische) drankjes. Rondom de keuken is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Komen jullie met het openbaar vervoer, dan is onze keuken ook eenvoudig te bereiken. Neem gerust contact met ons op voor een indicatie van de kosten van een kookworkshop voor jouw team. 

Spreek waardering uit om iedereen aan boord te krijgen

Een personeelsfeest wordt pas echt leuk als iedereen aanwezig is. Door waardering uit te spreken in de uitnodiging is de kans groot dat veel mensen de uitnodiging zullen accepteren. Pas je onze tweede tip ook toe bij het organiseren van het personeelsfeest, dan is de kans nog groter dat je iedereen aan boord krijgt. 

Content = King 

Bill Gates heeft het niet voor niets gezegd: content is king! Zorg ervoor dat de uitnodigingen voor het personeelsfeest geheel in huisstijl worden ontworpen. Tijdens het personeelsfeest kun je het bedrijfslogo en de huisstijl ook op verschillende manieren laten terugkomen. Wil je het personeelsfeest onvergetelijk maken? Verras de mensen binnen het bedrijf na het feest dan met gepersonaliseerde bedankjes zoals een gepersonaliseerde mail met een leuke groepsfoto erin!

Schakel hulp in

Hoe groter de groep, hoe ingewikkelder het wordt om iedereen op hetzelfde moment op dezelfde plek te krijgen. Nog lastiger wordt het om een grote groep tevreden te stellen. Daarom adviseren wij om het organiseren van een personeelsfeest niet helemaal alleen aan te pakken. Schakel hulp in van je collega’s en laat het organiseren van de leukste activiteit van de dag over aan ons. Zo zorg je voor minder stress tijdens het organiseren en heb je altijd een paar frisse ogen die met je meekijken. 

Personeelsfeest organiseren met hulp van KEUKENvuur

Koken is niet alleen leuk, maar ook laagdrempelig. Iedereen heeft wel eens een eitje gekookt, en de meesten van ons staan dagelijks in de keuken om maaltijden te bereiden. De kans dat er iemand binnen de groep is die geen zin heeft om een heerlijke maaltijd te maken, is dus vrij klein. Dat heeft alles te maken met vertrouwen, en koken is een vertrouwde bezigheid. Voeg daar een ervaren chef met goede tips aan toe en de dag kan niet meer stuk. Tijdens het koken werken jullie samen op een unieke manier. Het gebeurt namelijk niet vaak dat het hele bedrijf tegelijk aan een menu werkt. Toch heeft dit voordelen voor zowel de samenwerking, de band tussen collega’s en de communicatie op de werkvloer. Alle reden om zo snel mogelijk een kookworkshop voor de hele afdeling te boeken! 

Boek je een kookworkshop bij KEUKENvuur, dan kies je voor een locatie die voor iedereen eenvoudig te bereiken is. Utrecht is bovendien een gezellige stad die je voor of na de kookworkshop kunt ontdekken. Je bent niet gebonden aan een specifieke tijd. Het is namelijk mogelijk om zowel ‘s ochtends, ‘s middags als ‘s avonds een workshop te boeken. Het is zelfs mogelijk om een kookworkshop op maat te bestellen! Zo zorgen wij samen voor een onvergetelijke ervaring tijdens een bijzonder personeelsfeest in hartje Utrecht. Ben jij benieuwd naar de verschillende kookworkshops die wij aanbieden? Ontdek ze hier of neem direct contact met ons op voor meer informatie over het organiseren van een workshop bij KEUKENvuur. 

 

Laat een reactie achter