Je hebt de kerstdagen overleefd, maar niet zonder een paar calorieën extra. Dat is helemaal niet erg, want je verdient het om te genieten! Toch snappen wij dat je na de feestdagen op zoek bent naar makkelijke en leuke manieren om je figuur te ondersteunen. Hiernaast staat de nieuwjaarsviering voor de deur, en tijdens dit soort dagen staat alcohol meestal centraal. Heb je het idee dat je het tijdens de kerstdagen te bont hebt gemaakt en ben je nu op zoek naar een manier om de nieuwjaarskater te overwinnen? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen wij je hoe je met de juiste ingrediënten kunt bijkomen van de feestdagen! 

bijkomen van feestdagen  bijkomen van feestdagen (1)  Bijkomen van de feestdagen

Eet en drink jezelf gezond met cactussen 

Cactus sap is een geweldig drankje voor diegenen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om elektrolyten aan te vullen. Het is ook een geweldig alternatief voor dure sportdranken die zwaar kunnen zijn voor de maag. Cactus sap wordt gemaakt van cactusvijg, dat al eeuwenlang in de volksgeneeskunde wordt gebruikt. Het is gebruikt als middel tegen diarree, koortsverlagend middel en ontstekingsremmend middel. Hiernaast staat cactus erom bekend om een droge mond en misselijkheid tegen te gaan. Ben je dus van plan om een avondje door te drinken? Begin dan met cactus sap om misselijkheid te verminderen! 

Ontbijt met Bacon & Eggs 

Wist je dat… bacon ervoor zorgt dat je hersenen sneller herstellen van overmatig drinken? Normaal gesproken is bacon ook niet zo zeer slecht voor je. Spek is namelijk een mager vlees, arm aan verzadigd vet en cholesterol, rijk aan eiwitten en smaakt heerlijk. Eieren zijn hiernaast een goede bron van eiwitten en zijn rijk aan vitamine A, D, B12 en cysteine. Dit laatste stofje breekt aldehyde af: een stof die in het lichaam onstaat als je teveel alcohol drinkt.

Hummus als remedie voor de nieuwjaarskater 

Hummus is een traditioneel Midden-Oosters gerecht dat is gemaakt van kikkererwten, tahini, olijfolie, citroensap en knoflook. Het wordt vooral geserveerd als dip bij pitabrood of als beleg op een boterham. Hummus wordt al eeuwenlang gebruikt als aperitief, maar kan ook gebruikt worden om de nieuwjaarskater te genezen. Hummus bevat grote hoeveelheden eiwitten en mineralen zoals ijzer en magnesium, die nodig zijn voor gezonde bloedcellen. De kikkererwten in hummus zijn ook rijk aan vezels, wat helpt om het cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel te reguleren na het eten van suikerhoudend voedsel of het drinken van alcohol. Krijg je dus bezoek over de vloer met oud en nieuw? Zet dan een paar bakjes hummus op tafel om de nieuwjaarskater voor iedereen te verminderen. 

Caffeïne in de ochtend en avond 

Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om de hele avond op te blijven. Zeker als er alcohol in het spel is en laat caffeïne nu net de tegenhanger zijn van het stofje die hoofdpijn na het drinken veroorzaakt. Neem daarom gerust een kop koffie op oudjaarsavond en nieuwjaarsochtend. Niet alleen om wakker te blijven of wakker te worden, maar ook om de nieuwjaarskater te verminderen. 

Meer lezen over dit soort onderwerpen? Lees verder in ons foodblog

Laat een reactie achter