Bij KEUKENvuur hebben we gewerkt met honderden programmacoördinatoren, eventorganisatoren en andere professionals die verantwoordelijk zijn voor het coördineren van teamuitjes. Lees daarom 4 Tips voor een Effectief Teamuitje Koken.

Uit ervaring kunnen we met zekerheid stellen dat de mensen die voortdurend creatieve manieren vinden om met anderen in contact te komen, het meest effectief zijn als het gaat om het organiseren van het perfecte teamuitje.

Een uitstekende manier om uw product onder de aandacht te brengen of teamwork binnen uw organisatie te stimuleren is het volgen van een kookworkshop of -les in onze prachtige faciliteiten in Utrecht. Bent u klaar om een workshop te boeken? Klik dan hier.

Wij bieden diverse kooklessen aan waar u gerechten van over de hele wereld kunt maken en eten. Maak teamuitjes weer leuker voor iedereen! Van het voorbereiden van de maaltijd, het vinden van de juiste ingrediënten, tot het samen creëren van uitstekende maaltijden in de keuken; een kookworkshop is een boeiende, leuke, collaboratieve activiteit die uw team uren kan vermaken.

Vandaag vertellen we u precies hoe u uw eigen kookworkshop kunt coördineren om mensen samen te brengen, hun communicatie te versterken en iets heerlijks te koken!

Volg onze vier eenvoudige stappen voor een vlekkeloos teamevenement.

 

Teamuitje kies een stijl, indeling en plaats voor uw gelegenheid

Kies een thema dat past bij uw gelegenheid. Zorg er vervolgens voor dat het thema van uw evenement aansluit bij wat spannend of essentieel is voor de mensen die u wilt uitnodigen voor de workshop.

Door een themaworkshop te kiezen die aansluit bij wat uw team leuk vindt, wordt het ongetwijfeld eenvoudiger om geïnteresseerde deelnemers te vinden en uw teamgenoten aan te moedigen om mee te doen.

Bent u geïnteresseerd in het leren over Amerikaanse BBQ? Vindt u de gedachte aan koken met insecten opwindend voor u en uw team? Is whisky een passie voor iedereen met wie u werkt en zou koken met whisky een episch offsite evenement zijn?

Bedenk vervolgens de opzet van uw kookles voor dit specifieke teamuitje. Is de gelegenheid bijvoorbeeld gericht op de internationale keuken of de regionale keuken? Gaat u samen alleen gerechten maken of ook drankjes? Hoe hands-on zal het teamuitje zijn voor elke deelnemer?

En afsluitend, kies de juiste locatie voor uw uitje. Moet u bijvoorbeeld eerst iets presenteren vanaf uw laptop? Is de locatie daar geschikt voor? Wat zijn de kosten voor het kookplatform? Is parkeren inbegrepen?

Bij KEUKENvuur kunt u kiezen uit verschillende themaworkshops en onze faciliteiten zijn perfect voor een event met uw team! We bieden gratis parkeergelegenheid en we hebben faciliteiten die u kunt gebruiken voor presentaties met uw team voor het koken. Ons aanbod is zo populair dat we een begrip zijn geworden in onze omgeving!

Klik hier om ons volledige aanbod te bekijken.

Krijg aandacht voor uw evenement!

Zodra u uw thema en de locatie heeft bepaald, is het essentieel om uw evenement te promoten zodat iedereen het bij zal wonen! Of u nu uw team heeft uitgenodigd, of probeert nieuwe mensen aan te trekken, hieronder staan enkele tips om het nieuws over uw evenement te verspreiden en enthousiaste deelnemers aan te moedigen:

  • Deel de informatie van het evenement met uw e-mail lijst.
  • Maak een Facebook-evenement en nodig ook iedereen van uw team uit.
  • Hang flyers op in het kantoor en rond de werkplekken.
  • Herinner iedereen een week en een dag voor het evenement, zodat niemand het vergeet.
  • Zorg ervoor dat u beschikbaar bent om iedereens vragen te beantwoorden, zodat de kans groter is dat iedereen op de dag van het evenement aanwezig zal zijn.
  • Hang een inschrijfformulier op aan de muur op kantoor, zodat iedereen zich herinnert dat hij of zij heeft toegezegd aanwezig te zijn!

 

Teamuitje koken schikken, plannen & opbergen

Zodra u een stijl, thema en locatie hebt gekozen en ook begonnen bent met het verspreiden van het nieuws over de aankomende kookles, is het tijd om de rest van het evenement af te ronden!

Als u iedereen opvoedt met een specifieke kookles of workshop als teamuitje, bepaal dan welke recepten uw team gaat maken en welke ingrediënten u moet aanschaffen om genoeg eten te hebben voor iedereen.

Zoek gerechten die passen bij het onderwerp van uw gelegenheid. Als u bijvoorbeeld een cursus wilt geven die gezondere kookopties en uitgebalanceerde ontbijten biedt, zou u kunnen zoeken naar essentiële overnight oats gerechten.

Nogmaals, wij kunnen direct met u samenwerken om ervoor te zorgen dat het menu van de workshop aansluit bij alles wat u wilt bereiken met uw teamevenement.

Neem vanaf hier de recepten op die u in uw plan wilt opnemen. Zodra u het totale aantal deelnemers hebt, maakt u een lijst zodat u het totale aantal porties weet dat u zult moeten maken.

Teamuitje maak hand-outs om uit te delen tijdens het uitje, zodat iedereen op een lijn zit zit!

Of u nu een kookles of workshop geeft of een workshop bijwoont van een van onze professionele chefs, een geprint schema of hand-out kan heel nuttig zijn voor uw team.

Geef gasten wat informatie mee naar huis na het evenement. Of u nu kiest voor een lijst met recepten of links om meer te leren over het eten dat ze hebben gemaakt, het kan nuttig zijn.

Als u een regionale keuken hebt gekozen om te koken, geef dan wat achtergrondinformatie over het eten. Bijvoorbeeld waarom het opwindend of essentieel is en waarom u het thema heeft gekozen! En, als u geen idee hebt waar u moet beginnen met het maken van een hand-out, raden we Canva aan.

Canva zal u ongetwijfeld tijd en geld besparen bij het ontwikkelen en ontwerpen.

Samenvatting.

Of u nu een vergadering wilt organiseren met en kookklas of u klaar bent om met uw team direct de keuken in te duiken, bij KEUKENvuur hebben we alles wat er nodig is om het perfecte teambuilding evenement te organiseren.

We hebben een variëteit aan lessen en thema workshops om aan al uw wensen te voldoen. Denk hierbij aan koken met chocolade, eten als medicijn, dim sum maken, koken zonder zout en nog veel meer!

Wordt dit een evenement gericht op tapas of een workshop? Wilt u vooraf een vergadering houden of alleen tijd om in onze keukens te koken?

Wat u ook beslist, onze faciliteiten kunnen aan alle behoeften van u en uw team voldoen. Neem nu contact met ons op!

Wat is een Texas Barbecue?

Laat een reactie achter