3 apparaten voor de keuken van de toekomst

Ouderwets gebakken appeltaart, stamppot en nasi: soms lijkt het alsof de tijd in de keuken stilstaat. Niets is echter minder waar! Met deze slimme apparaten tover je nu of in de toekomst je keuken om tot een moderne plek waar het koken nog leuker en gemakkelijker wordt gemaakt!

1.     Slimme koffie

Stel je voor: je stapt uit bed en je ruikt de geur van koffie. Als je beneden bent staat er een heerlijke cappuccino of espresso voor je klaar. Nee, je partner of huisgenoot heeft zich niet extra voor je uitgesloofd. Je koffiezetapparaat wel. Naast dat het apparaat automatisch ’s ochtends je favoriete kopje koffie klaarmaakt, kan je het ook via internet bedienen wanneer je bijna thuis bent.

Toekomstmuziek? Nee hoor. Een slim koffiezetapparaat koop je vandaag al bij Bol.com, Coolblue of een andere winkel, tegen een prima prijs.

2.     Altijd verse kruiden, nooit gedoe

 

Er gaat niets boven een kopje verse muntthee of wat verse basilicumblaadjes over een heerlijke pasta. Echter, kruiden kopen in de supermarkt is vaak duur en zelf kruiden laten groeien kost voor veel mensen te veel moeite. Gelukkig zijn er tegenwoordig zogenaamde ‘smart gardens’, waarbij je alleen nog maar een reservoir hoeft te vullen. Het apparaat zorgt er vervolgens voor dat je kruiden de perfecte hoeveelheid water en voeding krijgen.

Ook voor smart gardens geldt dat ze verkrijgbaar zijn bij de betere webwinkel.

3.     De toekomst: een robotkeuken?

 

Op universiteiten en door diverse bedrijven wordt al druk geëxperimenteerd met keukenrobots: volledig geautomatiseerde robotarmen die complete recepten kunnen koken. Lekker makkelijk voor als je geen zin hebt om te koken. Hoewel de robotarm nog niet te koop is in Nederland (en bovendien duizenden euro’s kost) zien we deze in de (verre) toekomst nog wel populair worden. Gemak dient de mens Koken met Apps

Nog meer slimme apparaten

Er zijn nog talloze andere apparaten die ook ‘slim’ zijn. Een koelkast die je via een app vertelt hoeveel producten je nog op voorraad hebt terwijl je in de supermarkt staat. Sous-vide kookstaven waarmee je het perfecte biefstukje kan bereiden. Zelfs een 3D-printer die voedsel voor je print komt voor je print komt voorbij.

3 apparaten voor de keuken van de toekomst. Welke apparaten in de toekomst de keuken over gaan nemen weten we nog niet, maar een paar uitvindingen gaan het keukenleven zeker iets gemakkelijker maken.

Hoe ziet jouw keuken van de toekomst eruit?

Lees ook

Koken als de oude romijnen
Alles over het fruit uit de zee
De foodtrents van 2017

Leer kleine hapjes en fingerfood maken voor je verjaardag

Laat een reactie achter