Contact

Meer info?
Vrijblijvende offerte?
Directe boeking?

contactformulier

bel 06 14 26 74 91

Kom naar onze gezellige kookworkshops waarvoor u zich alleen of met een vriend of collega kunt inschrijven! Altijd verrassend wie u tegenkomt!

 

Meer info

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, nieuwste recepten & aanbiedingen van KEUKENvuur?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

 

Aanmelden

KOOKvuur

Mensen met KOOKvuur voelen zich verbonden met KEUKENvuur. Dit blijkt onder meer uit de kookvragen die dagelijks worden voorgelegd. Door mensen een kookworkshop volgen, via Twitter of de mail. Ook tijdens cateringopdrachten worden vaak tips gevraagd. KEUKENvuur behandelt hier een aantal actuele vragen.

 

Kun je chocolade gebruiken die wit uitgeslagen is?
Het witte op de chocolade is de cacaoboter die bij het te heet verwarmen naar boven komt. Is niks mis mee, het ziet er alleen niet zo mooi uit. Je kunt het gewoon gebruiken voor verschillende toepassingen.

Hoe blijven schorseneren mooi wit?
Kook een beetje water op met een vitamine c pil en laat dit koud worden. Schil de schorseneren en doe die gelijk in het water. Daarna kun je de schorseneren koken in het water met wat zout en wat folie.

Welke bloem kan ik het beste gebruiken voor pasta?
Voor zachte pasta (bv. eierpasta) gebruik je Italiaans type 00, en voor harde pasta Farina de semola di grano duro ( de pasta die je gedroogd in de supermarkt kunt kopen). 
Als je een mix maakt van 50% type 00 en de Farina, krijg je een half harde pasta. Je zult gewoon een aantal zelf moeten proberen welke pasta bij jou past.

Wat kan ik het beste doen met basisfond die ik over heb?
Of je kookt het verder in en maakt er een glace van, een sterke basis voor een saus bv. Foyot-saus. Erg lekker bij vis en vlees. Of je verdeelt de fond in een ijsblokjes vorm en vries ze weg, zo kun je steeds een portie uit de vriezer halen als je een mooie saus wil maken.

Wat kun je allemaal met lavendel doen?
Als je zelf lavendel in de tuin hebt staan, knip dan de bloeiende bloempjes uit de takken en droog deze. Zo kun je het hele jaar genieten van lavendel uit eigen tuin.
Uitermate geschikt om te verwerken in het beslag van bv. cake. Of kook het samen met suiker en water tot suikerwater en maak er schaafijs van, je kunt er natuurlijk ook altijd heerlijke limonade van maken.

Knoflook pellen: kun je dat ook op een makkelijke manier doen?
Doe de bolletjes knoflook een paar seconden in de magnetron en je zult merken dat het pellen een stuk makkelijker gaat. Het pellen van bv. zilveruitjes kun je ook makkelijk op een snelle manier doen door kort de kook over de uitjes te halen.

Ik kook graag Thaise gerechten, kan ik nog iets met de verse gember die ik over heb gehouden?
Veel van dat soort kruiden kun je prima invriezen bv sereh, gember, limoenblad. Ook kun je basis curry-pasta’s goed in de vriezer bewaren. Verpak het dan wel zo veel per portie.

Hoe maak je vis schoon en hoe moet je die fileren?
Kijk eens op youtube, daar vind je veel filmpjes over dit onderwerp.
Belangrijk is wel dat je goed op de kwaliteit let als je vis koopt. De kenmerken van verse vis:
Mag nooit naar vis ruiken, ogen moeten helder zijn, en het liefst een slijmlaag op de huid.
Ook moeten de kieuwen helder rood zijn, let wel op dat de kieuwen erin zitten. Als dit niet het geval is zou ik het afraden om te kopen.

Het bakje frambozen dat ik gekocht heb gaat snel in kwaliteit achteruit. Kan ik hier nog iets aan doen?
Zacht fruit stoot elkaar stuk in het bakje. Het beste kun je het zachte fruit gelijk uit het bakje halen en op een bord met een stukje keukenpapier naast elkaar leggen. Zacht fruit met een plekje kun je het best in de vriezer bewaren totdat je genoeg hebt voor jam en of een milkshake te maken.

Mijn stoofperen worden niet mooi rood, hoe kun je dit het beste oplossen?
Peertje schillen en het klokhuis erin laten. Doe de peertjes in een grote pan en schenk er net zo veel rode wijn op totdat de peertjes onder staan. Doe er nu een beetje kaneel bij en het merg van een vanille stokje. Voeg ook nog een glas crème de cassis toe. Breng aan de kook met de deksel op de pan en kook de peertjes beetgaar. Voeg als laatste suiker toe en laat de peertjes in de pan afkoelen.
Zet de pan met deksel in de koeling en de volgende dag heb je heerlijke stoofpeertjes.
Doe tijdens het koken een glas crème de cassis erbij en dan zullen ze mooier rood worden.

Ik wil mijn garnalen graag een krokant laagje geven, heb je nog tips voor het soort beslag dat ik kan gebruiken?
In de Toko kun je panko kopen (Japans paneermeel). Hier kun je zelfs nog smaakjes aan geven (limoenschil enz.). Met panko krijg je een super krokant laagje.

Neem voor informatie, een vrijblijvende offerte of een directe reservering contact met ons op

bel 06 - 14 26 74 91 of mail info@keukenvuur

 T 06 14 26 74 91  

keukenmateriaal voor bereiden van toprecepten

facebooktwitterlinkedinnieuwsbrief

Voor bedrijven

op afspraak

Tapaskookworkshop

Hartverwarmend uitje voor jou & je collega's 
Speciale aanbieding voor bedrijven
 

Meer info

Kookstudio KEUKENvuur

foto keukenvuur kleinKEUKENvuur
Hyperonenweg 8c
3542 AG Utrecht

T 06 14 26 74 91
E

Op de kaart (klik)

kaart